Anayet

 

Anayet

4estrelles

arago Pirineu Aragonès

Punt de sortida:
Formigal, Pàrking Anayet

  • Distància: 15 Km.
  • Desnivell positiu: 1.000 m.
  • Circular: Anar i tornar per el mateix camí
portada

Descripció:

Si mai esteu a la Vall del Tena i sols teniu ocasió de fer un cim, no ho dubteu, aneu a l’Anayet. Segurament haureu de pagar el preu de no estar sols, pero bé s’ho val. Les restes d’aquest antic volcà estan situades en un entorn únic de gran bellesa.

L’accés és ràpid i còmode resseguint el GR11 des de les pistes de Formigal. Si el pàrquing d’Anayet no està obert, l’excursió s’allarga una mica per un primer tram poc agraït per culpa de l’estació d’esquí. Malgrat tot, aquesta desapareix ràpidament a tant sols a 10’ dels remontadors, just al entrar a la bonica vall sota la punta de La Garganta. Resseguint-la es guanya desnivell amablement per verds prats plegats d’enormes blocs de pedres. Durant tot aquest tram l’entorn és fantàstic. Remontem la darrera pendent que porta als Ibones d’Anayet, i al final d’aquesta, de cop i volta i sense avís, s’ens mostra un món de reflexes amb l’afilada punta del Anayet i el perfil potent del Midi d’Ossau sobresortint per damunt l’aigua, creant un paissatge únic al Pirineu. En aquest punt cal no anar amb presses.

Des dels ibons ens dirigim al oest a buscar el coll evident entre el Pico de Anayet i el Vértice de Anayet. Un cop superat, cal escollir quins cims volem visitar. Malgrat que el Vértice és el més alt i del tot assequible, el rei és el germa petit que defensa el seu cim en forma d’una curta pero potent tartera, un llarg flanqueig perfectament equipat amb cadenes (fàcil però aeri) i una canaleta final a on cal grimpar tenint cura de les pedres soltes. El cim, amb unes vistes de primer ordre, té un marcat caràcter alpí que de segur no deceberà a ningú.

Anayet Anayet Anayet Anayet Anayet
VALLEDETENAalpina40-110x200

Mapes Alpina:
Valle de Tena

Perfil:

anayet