Pic Negre de Claror

 

Pic Negre de Claror

4estrelles

alt-urgell Alt Urgell

Punt de sortida:
Bescaran, Pista Coll de Midós

  • Distància: 12,75 Km.
  • Desnivell positiu: 970 m.
  • Circular: Sí
portada

Descripció:

Hi ha vegades que des dels mapes intuïm que un cert racó pot tenir un potencial interessant. La intuïció en aquest cas ha estat encertada i aquest és un recorregut que no decebrà als amants dels indrets pirinencs poc transitats. Es tracta d’unes valls força allunyades, solitàries i llargues que menen a cims interessants a la frontera amb Andorra.

L’itinerari que proposem comença per sobre del bonic poble de Bescaran, a la Cerdanya. Si es té més temps es pot arrancar des del mateix poble, però en aquesta ocasió deixem al vehicle prop d’uns extensos prats a la part alta del Riu de Bescaran. L’accés es força llarg però per una pista en força bon estat.

Poc després de l’inici del recorregut encarem ja la llarga vall del Torrent Negre. Al principi resseguint una pista molt malmesa, envoltada de verds prats, i ben aviat l’abandonem per començar a pujar per la vertent est, sense cap rastre de camí ni fites. L’entorn és magnífic, amb un torrent juganer que baixa amb força.  La vall s’obre ràpidament i a través de un seguit de praderies esglaonades ens acosta al Port Negre. Ataquem el cim del Pic Negre (2.643m) directament a través de les escombreres de pedra fosca que donen nom a l’indret. En un dia clar les vistes sobre Andorra i el Cadí són de primer ordre.

Malgrat ser el cim més característic, no és el més alt de la zona, així doncs continuem pel cordal cap al proper Pic Negre d’Urgell (2.700m) per tot seguit encarar el cim del Montorull (2.760m), el més alt d’aquesta volta. El refugi i els bonics estanys de la Pera es poden veure als nostres peus, gairebé a tocar. Des del cim baixem directament cap al fons del Torrent de la Bassa, una altre vall poc recorreguda a on a la seva capçalera hi brolla el torrent, de cop i volta i amb molta força. La resseguim per extensos prats fins que s’encaixona i arribem al punt d’inici.

CERDANYA.alpina50-110x197
ANDORRAalpina40.14

Mapes Alpina:

Cerdanya
Andorra

Pic Negre de Claror Pic Negre de Claror Pic Negre de Claror Pic Negre de Claror Pic Negre de Claror Pic Negre de Claror Pic Negre de Claror Pic Negre de Claror

Perfil:

perfil