Punta Alta

 

Punta Alta

4estrelles

alta-ribargorsa Alta Ribagorça

Punt de sortida:
Presa de Cavallers

  • Distància: 15,50 Km.
  • Desnivell positiu: 1.400m.
  • Circular: Sí
portada

Descripció:

La Punta Alta de Comalesbienes (3.014m) és un tres mil molt atractiu.  Ocupa una posició solitària i central que domina amb autoritat la capçalera de la Vall de Boí. Per qualsevol dels seus accessos té una part final que ressegueix un terreny molt alpí.

La volta que proposem s’inicia ascendint a aquest vèrtex d’una forma molt directe. El primer tram va encaixonat pel barranc de Comalesbienes resseguint una forta pendent que afluixa al aparèixer el bosc. La vista s’obre de cop i veiem l’altiu massís dels Bessiberris enfront. Una incòmode zona de blocs ens porta als bonics llacs de Comalesbienes. Gairebé ni toquem l’aigua perquè de seguida encarem cap a l’oest  la forta pujada al Pic de Comalesbienes (2.993m)  a on cal  posar una mica les mans a la part final. Baixem amb alguna desgrimpada fàcil (aeri) fins a la bretxa amb la Punt Alta, que assolim tot seguit també amb una senzilla grimpada. Des d’aquí tenim cap al nord bona part del Parc Nacional d’Aigüestortes als nostres peus.

La baixada s’inicia en un terreny extremadament trencat a on cal parar molta atenció, la pendent es modera més avall i ens permet avançar més ràpidament fins arribar al bonic Estany de la Roca amb la seva petita illa al mig. Des d’aquí el camí és ja més fàcil i aviat connectem amb el camí al  Ventosa i Calvell, just a l’alçada de l’Estany Gran de Colieto que emmarca a la perfecció els elegants Punta d’Harlé, Tumenèia i Pa de Sucre. Des del refugi el camí ressegueix amb comoditat grans lloses de granet fins finalment vorejar la presa de Cavallers i connectar amb el punt d’inici.

Punta Alta Punta Alta Punta Alta Punta Alta Punta Alta Punta Alta Punta Alta
vallbohi

Mapes Alpina:
Vall de Boí

Perfil:

perfil