Tuc de Molières

 

Tuc de Molières

4estrelles

valldaran

Vall d’Aran

Punt de sortida:
Artiga de Lin

  • Distància: 19 Km.
  • Desnivell positiu: 1.600 m.
  • Circular: Sí
portada

Descripció:

El Molières (3.010m) és sens dubte un dels tres mils catalans més clàssics. El cim més alt de la Vall d’Aran ocupa una posició privilegiada entre el massís de l’Aneto i els Bessiberris i el seu accés es força fàcil per tots els cantons. Proposem accedir-hi des de l’Artiga de Lin (Vall d’Aran). És una opció amb fort desnivell però que ens permet evitar repetir exactament el mateix itinerari a la baixada.

Inicialment pugem pel barranc Des Pois per tal de poder fruïr de la impresionant cara nord de la Forcanada (Malh des Pois). Des del Coll dels Aranesi baixem als Ibons de les Escaleta per una curta canal poc fitada. Un cop al fons de la vall comencem a remontar, ara sí, per terreny clarament glaciar fins a una àrea espectacular sota el cim on l’aigua juga entre inmenses lloses de granet. La pujada final evita pràcticament tots els blocs i es força més cómode del que sembla. La vista en un dia clar s’exten fins a límits insospitats.

Tornem enrera pel mateix itinerari, però a l’alçada de l’estany inferior de l’Escaleta  continuem avall per terrent nou fins les extenses planes sota el Coll de Toro. Remuntem cap aquest coll molt rápidament i a continuació iniciem una baixada força directe i tècnica, però ben marcada, que inclou algun pas de cable ( fàcil). La vista final sobre el verd Plan Era Artiga compensa l’esforç.

Tuc de Molières Tuc de Molières Tuc de Molières Tuc de Molières Tuc de Molières Tuc de Molières
VALDARANalpina40-110x197

Mapes Alpina:
Val d’Aran

Perfil:

mulleres