Alinyà – Pedró dels 4 Batlles

 

Alinyà – Pedró dels 4 Batlles

4estrelles

 Alt Urgell

Punt de sortida:
L’Alzina d’Alinyà

  • Distància: 17 Km.
  • Desnivell positiu: 1.200m.
  • Circular: Sí
portada

Descripció:

Aquest és un excel·lent itinerari ple de contrastos. La vessant més oculta de Port del Compte ens portarà a recórrer la interessant solana de L’Alzina d’Alinyà (Alt Urgell),  la frondosa obaga de pi negre, les amples zones de prats i finalment per terreny càrstic arribarem al cim dels Quatre Batlles. Ni rastre de l’estació d’esquí en tot el recorregut.

Sortim per corriol de L’Alzina d’Alinyà tot recorrent la solana a nivell mentre podem observar gran quantitat de rapinyaires que habiten les properes cingleres. El camí es desvia aviat per travessar el petit torrent i comença a enfilar-se per la pronunciada obaga, encara per camí marcat. Poc després de un bonic abeurador deixem el camí fressat per atacar l’obaga cap al sud, just pel mig del bosc, sense cap traça massa marcada.

Per forta pendent guanyem alçada ràpidament fins a una zona de prats que mena un ample coll ja amb vistes al cim, tot i que aquest encara queda força lluny. Molt bon mirador sobre el Cadí. Resseguim una llarga carena a l’est a on el bosc va desapareixent gradualment fins deixar pas a un paisatge de calcari descarnat, típic del Port del Compte. Arribem el cim pel nord guiats per una enorme fita. Mirador de primer ordre.

Tornem pel mateix lloc però poc abans de Les Collades ens desviem a la dreta per tornar per la vessant de Ossera. Tram molt bonic per dintre el bosc, ben marcat i que en la part final enllacem sense traça amb la capçalera del Clot de Jordanera, un racó molt interessant a on l’estiu pastura el bestiar prop d’alguns corrals abandonats. El darrer corriol mena directament al centre del petit nucli de L’Alzina d’Alinyà. Itinerari molt bo per fer amb raquetes si hi ha una bona innivació.

MUNTANYA-DALINYA.alpina25-110x200

Mapes Alpina:

Muntanya d’Alinyà

Alinyà - Pedró 4 Batlles Alinyà - Pedró 4 Batlles Alinyà - Pedró 4 Batlles Alinyà - Pedró 4 Batlles Alinyà - Pedró 4 Batlles Alinyà - Pedró 4 Batlles Alinyà - Pedró 4 Batlles Alinyà - Pedró 4 Batlles Alinyà - Pedró 4 Batlles Alinyà - Pedró 4 Batlles

Perfil:

perfil