Sostres del Catllaràs

 

Sostres del Catllaràs

4estrelles

bergueda Berguedà

Punt de sortida:
Refugi de la Clusa

Distància: 11 Km.
Desnivell positiu: 670 m.
Circular:

portada

Descripció:

El Catllaràs ha estat durant molts anys un secret molt ben guardat. Malgrat la seva creixent popularitat encara és possible passar un dia en plena solitud tot visitant la seva corona de cims. Entre aquets punts més alts destaca el Puig Lluent (1.640m), sens dubte la millor talaia d’aquesta serra.

Sortim del llogarret de la Sant Romà de la Clusa. Abans de la primera passa la retina ja s’adona que aquesta és una raconada ben especial. Pugem cap a els Rasos de Clarent per la fageda. El corriol té algunes fites i marques blanques. Aquest és el desnivell més marcat d’aquesta volta. Un cop arribats als rasos la vista s’obre al sud amb un impressionant estimball i a l’est veiem ja el proper Puig Lluent. Al seu darrera l’omnipresent Puigmal presideix el Pirineu de Núria.

Des dels verds prats planegem primer per una curta pista i després per un bonic corriol que es part del GR241  i que ens mena ben bé fins a sota el Puig Lluent. Aquest és segons el nostre parer el cim més bonic i amb millors vistes del Catllàras. Desfem part del camí i després d’un pal indicador entrem als amples plans de l’Orri. Aviat un corriol surt a la dreta i ens deixa gairebé sota el Padró (1.765m)  amb molt bones vistes a l’oest.

Baixem fins la propera collada del Pla de l’Orri i tot seguit ataquem el darrer desnivell del dia per assolir el Serrat Negre (1.779m) el cim més alt del Catllaràs però malauradament sense vista ja que esta envoltat d’arbres.

Resseguim la verda carena al sud fins a trobar el corriol que ens porta de forma molt directe fins a la Clusa tot tancant aquesta interessant volta.

CATLLARAS.alpina25-110x200

Mapes Alpina:

Catllarás-Picancel

foto5 foto4 foto3 foto2 foto1 foto0

Perfil:

perfil