Garmo Negro – Algas – Argualas

 

Garmo Negro – Algas – Argualas

4estrelles

arago Pirineu Aragonès

Punt de sortida:
Baños de Panticosa

  • Distància: 11 Km.
  • Desnivell positiu: 1.575 m.
  • Circular: Sí
portada

Descripció:

El Garmo Negro (3.066 m) és un cim honest, que no s’amaga, va de cara. La seva visió des de Panticosa és contundent, tant aprop i tant lluny a l’hora. El desnivell parla per si sol.

L’itinerari no és molt variat però sí interessant, sobretot a la part final a on una pendent endemoniada ens portarà directes al cim després de posar les nostres cames a prova. Sortim de Panticosa pel bosc per un camí ben traçat i aviat estarem en una zona d’amplis prats amb quelcom de pedra. Guanyem alçada ràpidament i iniciem un llarg flanqueig per camí molt còmode malgrat les pedres.

Un cop acabada la impresionant cara est del Garmo enllacem amb una curta zona de pedra trencada a on cal posar les mans en un parell de fàcil passos sense complicació. El cim és ben a prop i es guanya per una tartera amb un gran pendent. Les vistes són de primer ordre, amb la blanca marmoleda dels Infiernos a tocar i el reguitzell de llacs de Pondiellos amb un color turquesa intens.

Fins aquí l’itinerari no té cap dificultat ni pas aeri. A partir del cim, si ens volem complicar la vida una mica, podem tatxar tres tres mils més: els dos Algas i l’Argualas. Tots molt a prop però amb dificultat creixent, especialment l’Argualas, on cal parar atenció en pasos amb un cert compromís.

Garmo Negro- Algas - Argualas Garmo Negro- Algas - Argualas Garmo Negro- Algas - Argualas Garmo Negro- Algas - Argualas Garmo Negro- Algas - Argualas Garmo Negro- Algas - Argualas
VALLEDETENAalpina40-110x200

Mapes Alpina:
Valle de Tena

Perfil:

garmo-negro