La Boixassa

 

La Boixassa

4estrelles

bergueda Berguedà

Punt de sortida:
Bagà, Can Cerdanyola

  • Distància: 10,80 Km.
  • Desnivell positiu: 850 m.
  • Circular: Sí
portada

Descripció:

El Cap de la Boixassa (1.819m) és un cim que cal destacar entre els cims del Cadí-Moxieró. D’alçada modesta, però molt estètic, presenta un parell de vies d’accés que no deixen indiferent. La clàssica pujada pels Empedrats que mena al Refugi de Sant Jordi i la no tan coneguda pujada per la vertent d’Emprius amb un fantàstic corriol de baix a dalt.

Sortim del Refugi de Vents del Cadí remuntant el Torrent del Faig en direcció als Empedrats. Ben aviat arribem al trencall del Bullidor de la Llet, indret a on val molt la pena desviar-se, especialment en època de pluges, per poder veure com un enorme raig d’aigua brolla directament de la paret i cau avall per un llarg tobogan de roca. Seguim amunt per el clàssic tram dels Empedrats a on creuem el riu varies vegades. Un cop passat l’espectacular engorgat remuntem amb força fins al Refugi de Sant Jordi.

Des del refugi seguim els senyals de PR que passen per la Font del Faig i continuen per un tram amb molts bones vistes al sud. El camí flanqueja al peu de varies franges rocoses fins assolir un collet just sota el cim. Des d’aquí la vertent d’Emprius descriu una forta pendent avall a on sols hi viu el boix. Remuntem els darrers metres fins al punxegut vèrtex, des d’on es té una perspectiva inèdita d’alguns dels cims més clàssics de la zona.

Tornem al collet i seguim avall per la boixera perdent desnivell ràpidament per un camí molt còmode. Travessem una pista i seguim ara ja per dintre el bosc un llarg camí, molt bonic, fins a Cal Cerdanyola, punt d’inici d’aquesta volta.

MOIXERO.alpina25-110x200

Mapes Alpina:

Moixeró – La Tossa

La Boixassa La Boixassa La Boixassa La Boixassa

Perfil:

perfil