La Muga i Montmalús

 

cerdanyaCerdanya

Punt de sortida:
Can Jan de la Llosa

  • Distància: 28,37 Km
  • Desnivell positiu acumulat: 2721 m
  • Circular: Sí

Descripció:
Aquesta és una volta molt complerta que recorre en la seva primer part indrets molt interessants i poc transitats. L’objectiu inicial és la Muga (2.861m), un dels pocs cims amb carácter alpí que podem trobar en aquesta zona de la Cerdanya.
La seva escarpada vessant nord domina amb força la bonica vall de Vallcivera. En aquestà ocasió pujarem pel sud en una aproximació llarga i amable passant pels solitaris estanys de la Muga. Baixant del cim fem un enllaç al nord a on cal parar atenció en trovar el millor pas entre nerets i que ens portarà al fons de la Vallcivera.
Tot seguit el camí ens condueix per terreny agradable fins a l’Estany de Montmalús, ja en territori andorrà. Des del refugi vora el llac el proper pic de Montmalús (2.780m) convida a una rápida ascenció que completem amb la baixada per la ampla i solitaria valleta al sud de la portella de Ribuls.
Fins a la Cabana dels Esparvers enllaçem per la vora del Riu de Montmalús a on cal parar atenció a una sèrie de fites escaduseres.
Des de la Cabana dels Esparvers baixarem a Cal Jan de la Llosa per la pista a on podrem estirar les cames corrent de valent si encara ens queda quelcom de força.

Perfil:

lamuga