Les Quatre Valls

 

Les Quatre Valls

4estrelles

alt-urgell Solsonès, Berguedà, Alt Urgell

Punt de sortida:
Coll de Port

  • Distància: 30,91 Km.
  • Desnivell positiu: 1.977 m.
  • Circular: Sí
portada

Descripció:

Aquest recorregut, de distància relativament moderada,  té un gran abast paisatgístic i cultural. Enllaça les comarques del Solsonès, Berguedà i Alt Urgell tot resseguint antics camins que connecten tres poblets de postal.

Des de Coll de Port assolirem inicialment el punt més alt de la volta,  la solitària Serra del Verd (2.283m). Una perspectiva força inèdita del Cadí i Pedraforca ens acompanyarà durant el llarg descens al fons de la vall. Corriols de traça fugissera ens deixaran prop del castell de Gósol.

El camí enfila després fins al Coll de Josa per iniciar un fantàstic descens fins a Josa a on es pot córrer còmodament per un traçat de molt bona petja. El recorregut travessa el minúscul poblet i baixa sobtadament al riu i a continuació recorre la baga de Cloterons durant kilòmetres de corriols que ens deixaran ja prop de Tuixent.

Aquí no convé anar amb presses, us recomenem visitar l’interessant nucli de Tuixent i agafar forces per afrontar la darrera pujada del dia, de pendent moderada però amb un traçat molt directe fins al punt d’inici.

Nota: és recomanable ser previsors pel que fa a l’hidratació els primers 15 km fins a Gósol. A partir d’aquest punt és fàcil avituallar-se als pobles.

Perfil:

les4valls