Marató del Bastareny

 

berguedaBerguedà

Punt de sortida:
Sant Llorenç, Guardiola de Berga

  • Distància: 42,35 Km
  • Desnivell positiu acumulat: 2877 m
  • Circular: Sí

Descripció:

A vegades passa que saps a on comences, també saps més o menys el que vols fer: connectar kilometres i kilometres de corriols fora dels circuits més tradicionals, però no saps ben bé com acabarà. Aquest és el cas d’aquesta Marató del Bastareny, quelcom que va sortir sobre la marxa, per casualitat.

Sortida des de Guardiola per aprofitar la fantàstica xarxa de corriols de Gisclareny que ens porten al Coll de la Bena. Baixada directe a les fonts del Bastareny passant per l’abandonat nucli de Murcarols. Des d’aquí remuntem el vertiginós Clot de Vimboca fins al coll homònim. Baixem al refugi Sant Jordi i pugem a la interessant Boixassa, un cim d’altura modesta, però sens dubte el mirador priviliejat de tota aquesta zona. Dura pujada des de Cal Cerdanyola al Coll de l’Escriga per l’antic camí de bast i baixadà a Baga des del Coll de Turbians després de recórrer corriols de postal al llarg de tota la serra de Gisclareny.

Es fàcil proveïr-se d’aigua al llarg de tota la sortida sino es fa ben bé al mig de l’estiu. També podem avituallar-nos al Refugi Sant Jordi o bé al refugi de els Vents del Cadí.

Perfil:

gisclareny