Puig Terrers – Pas de la Cabra

 

Puig Terrers – Pas de la Cabra

4estrelles

bergueda Berguedà

Punt de sortida:
La Dou del Bastareny (Bagà)

  • Distància: 21 Km.
  • Desnivell positiu: 1.800 m.
  • Circular: Sí
portada-pral

Descripció:

Des de Bagà la vessant Nord Oest del Puig Terrers mostra sempre la primera i darrera pincellada blanca de la temporada. Aquesta enorme vessant de pendents impossibles té un sol punt dèbil: El Pas de la Cabra. Per tastar aquest itinerari caldrà acostar-nos fins a la Dou del Bastareny, a on ens espera un fantàstic espectacle d’aigua tan sols començar a caminar.

L’aproximació a la remota coma de la Muga la farem per corriols de traça fugissera que ens portaran fins a les restes de la casa de la Muga. A partir d’aquí baixarem el torrent i començarem a pujar fort cap als prats superiors. La inmensa coma s’ens mostra magnífica un cop assolim el darrer d’aquests prats. Des d’aquí el Pas de la Cabra ens apareix desfiant, al davant nostre, i cal atacar-lo directament per fortes pendents a on és fàcil evitar la pedra solta. La perpespectiva sobre el paissagte que ens envolta creix sobtadament i ens acompanya fins al mateix pas.

Des d’aquest punt accedim al cim directament per la carena sud, sense traça, primer per bosc i després en terreny alpí obert. La baixada del cim la fem pel sender local més a l’oest per tal de tastar els bonics prats de la Coma Bona. Un cop enllacem amb Cavalls del Vent seguim avall fins desviar-nos aviat cap al pètit nucli de Murcurols. Des d’aquest indret un fantàstic corriol ens torna a la Dou tot passant pel Salt de Murcurols.

Puig Terrers - Pas de la Cabra Puig Terrers - Pas de la Cabra Puig Terrers - Pas de la Cabra Puig Terrers - Pas de la Cabra Puig Terrers - Pas de la Cabra Puig Terrers - Pas de la Cabra Puig Terrers - Pas de la Cabra

Perfil:

perfil