Puigsacalm – Puig dels Llops

 

Puigsacalm – Puig dels Llops

4estrelles

garrotxa Garrotxa

Punt de sortida:
Coll de Bracons

  • Distància: 10,50 Km.
  • Desnivell positiu: 505 m.
  • Circular: anar i tornar mateix camí
portada

Descripció:

Puigsacalm, un dels destins més clàssics de l’excursionisme català. Una zona i un itinerari magnètics que sempre ens recorden els inicis, de quan ens calçàvem xiruques, ens abrigàvem amb el cangur i els entrepans s’embolicaven en paper de diari.  Ja sigui sota un sol rostidor o amb tres pams de neu, mai ha mancat un detall que cridés la nostra atenció. Els faigs de la Font Tornadissa han crescut amb nosaltres i són testimonis de la nostra continua atracció per aquest bell indret.

Sortim des del coll de Bracons en direcció nord. Ben aviat entrem al bosc de faigs tot resseguint un sender ben marcat. Al cap de no gaire estona unes curtes llaçades ens porten al bonic collet de Sant Bartomeu, ja en ple cor de la fageda. A partir d’aquí comença un tram a nivell molt agradable per la part obaga del Puig Tosell.  Un petit desnivell ens situa a l’alçada de una curta pista que ens mena prop de la Font Tornadissa, indret màgic on val la pena aturar-se una estona.

A partir d’aquí comença una zona de magnífics prats fins a un tancat ja prop de la carena. La resseguirem sense pèrdua fins una darrera pendent molt pronunciada que ens mena directes al cim del Puigsacalm (1.514m). Mirador excepcional del Pirineu Oriental, Garrotxa i Osona. Baixem en direcció nord per tal de petjar el proper Puig dels Llops (1.485m), el germà petit del Puigsacalm, però no per això exempt de caràcter. Una carena rocosa ens porta fins l’escarpat cim que cau a plom sobre la verda vall d’en Bas. Tornem enrere pel mateix camí fins al punt d’inici.

PUIGSACALM-BELLMUNT.alpina25-110x200

Mapes Alpina:

Puigsacalm – Bellmunt

Puigscalm-Puig dels Llops Puigscalm-Puig dels Llops Puigscalm-Puig dels Llops Puigscalm-Puig dels Llops Puigscalm-Puig dels Llops Puigscalm-Puig dels Llops

Perfil:

perfil