Pujol de la Mata

 

Pujol de la Mata

4estrelles

vallesoccidental Vallès Occidental

Punt de sortida:
Coll d’Estenalles

  • Distància: 12 Km.
  • Desnivell positiu: 625 m.
  • Circular: Sí
portada1

Descripció:

Molt a prop del popular Coll d’Estenalles hi ha indrets ben atractius de la Serra de l’Obac que passen gairebé desapercebuts. El Montcau, amb el seu magnetisme, relega a un segon pla la interessant zona del Pujol de la Mata, molt a prop del bonic nucli de Mura.

Sortim del pàrquing del Parc Natural en direcció nord fins al proper Coll de Bofi. Just darrera de la bassa surt un marcat corriol que seguirem sempre en baixada. Ens podem desviar uns minuts a l’esquerra per visitar l’àmplia bauma del Muronell. A partir d’aquest punt el camí s’enfonsa fort fins gairebé el llit del torrent del Roure del Parrac. Racó força salvatge des d’on remuntem fins ben bé sota l’escarpat Pujol de la Mata. L’accés al cim és fàcil gràcies a un parell de passos equipats amb estreps metàl·lics. Segons el nostre parer aquest és un dels cims més bonics de l’Obac juntament amb el Castellsapera, Malpàs i la Roca Salvatge.

Des del cim tornem un tros enrere fins al proper coll. En aquest punt agafem un corriol poc marcat al nord que amb un llarguíssim flanqueig de bon córrer ens situa ja prop de Mura a on hi entrarem per la ermita de Sant Antoni.

Si no heu estat mai a Mura val molt la pena visitar el poble, de segur que trobareu interessants els seus estrets carrers en pendent i els seus antics edificis de pedra ben conservats.

Tornem per on hem vingut i poc després de Sant Antoni agafem un corriol que puja per sobre del torrent d’Estenalles. Aquest és un fantàstic tram amb alguns bons miradors sobre la zona de la Falconera i el Montcau. Poc després abandonem la carena principal i connectem amb el camí de baixada fins al punt d’inici.

Foto portada: La Colla dels dimecres

foto1 foto2 foto3

Perfil:

perfil