Roc Galliner

 

alt-urgellAlt Urgell

Punt de sortida:
Perles

  • Distància: 15,64 Km
  • Desnivell positiu: 1.139 m
  • Circular: Sí
Arribant a El Coll Roc del Galliner - Trescant Roc del Galliner - Trescant Roc del Galliner - Trescant Roc del Galliner - Trescant Roc del Galliner - Trescant Roc del Galliner - Trescant Roc del Galliner - Trescant

Descripció:

La Muntanya d’Alinyà és una extensa àrea de l’Alt Urgell on s’hi amaguen itineraris molt interessants dins d’un terreny extremadament abrupte i complex. L’ascensió al Roc Galliner (1.632m) ens permet descobrir paisatges i corriols de primera en un entorn de gran solitud. El recorregut aprofita antics camins de bast plens d’amples llaçades que permeten apretar de valent a les pujades.

Des del minúscul nucli de Perles enfilem fins El Coll, ample pas entre la muralla de calcari que ens permet entrar a la solitaria vall de Nidola. Des d’aquest punt el Roc Galliner s’alça potent a la nostra dreta amb un perfil més propi de les grans muntanyes del proper Pirineu. Des del fons de la vall remuntem per un cami que amb fort desnivell ens porta als prats superiors de la carena. Des d’aquí les vistes de l’escarpat cim i la vall del Segre son magnífiques.

La part final fins al Roc és quelcom incòmode, amb una cresta final per terreny calcari però sense cap dificultat especial. Ja de baixada i prop del petit dolmen de Coll Duran connectem amb una pista que a través d’un bonic altiplà ens mena ben aviat al corriol que ens portarà fins Alinyà. Sense gairébé tocar el petit poblet remuntem fins l’ermita de St. Ponç, prop de la Roca Muntaner, hàbitat predilecte de centenars de voltors.  Si anem encara amb forces podem apretar en un entretingut descens fins a Perles per un terreny a voltes força tècnic.

Cal evitar aquest recorregut en èpoques caloroses. De fet, no trobarem aigua fins passat Alinyà.

Perfil:

rocdegalliner