Roca Alta

 

Roca Alta

4estrelles

lanoguera La Noguera

Punt de sortida:
Vilanova de Meià ( L-913)

  • Distància: 8,75 Km.
  • Desnivell positiu: 700 m.
  • Circular: Sí
portada2

Descripció:

Vilanova de Meià es un racó de món conegut sobretot per les seves parets de perfecte calcari a on el soroll de mosquetons hi regne bona part de l’any. Si mirem una mica més amunt d’aquestes cingleres veurem un reguitzell d’interessants cims que coronen aquesta part del Montsec de Rubies. El més destacat és sens dubte la Roca Alta.

Sortim de la pista que porta a Rubies i aviat enfilem un altre pista a ma dreta fins als primers camps de conreu entre alzines. Apurem la zona de cultiu fins el seu extrem superior i allà hi trobem un corriol ben fitat que poc després connecta amb el camí de baixada de la Roca dels Arcs. Una curta zona rocosa ens porta fins el pas del Nerill, un excel·lent mirador sobre la zona de Comiols, Isona i serra de Boumort entre altres. Iniciem un llarg flanqueig per sota les imponents parets de la Roca Alta tot resseguint un corriol a voltes força indefinit.

En els seu extrem oest aquest sender connecta amb el camí de pujada al Graell de la Roca Alta, pas que assolim per un històric sender que segurament es va arranjar durant la guerra civil, ja que aquesta va ser zona de front i s’hi poden trobar una bona colla de búnquers i trinxeres. Des del Graell assolim en pocs minuts el cim de la Roca Alta (1.437m) que ofereix unes impressionants vistes als quatre vents. La tornada la fem pel mateix lloc però a l’alçada del peu de la paret ens desviem per resseguir l’antic camí fins a un marcat coll. Abandonem la pista i baixem sense camí ben definit fins al camps de conreu i des d’aquí seguim avall fins assolir el punt de partida al costat de la pista que porta a l’abandonat poble de Rubies.

Roca Alta Roca Alta Roca Alta Roca Alta Roca Alta Roca Alta Roca Alta

Perfil:

perfil