Roca Narieda

 

alt-urgellAlt Urgell

Punt de sortida:
Figols

  • Distància: 6,78 Km
  • Desnivell positiu: 640 m
  • Circular: Anar i tornar mateix lloc
tossal-portada
Roca Narieda - Trescant Roca Narieda - Trescant Roca Narieda - Trescant Roca Narieda - Trescant Roca Narieda - Trescant Roca Narieda - Trescant Roca Narieda - Trescant

Descripció:

Per a tots aquells a qui els hi agrada aprofitar el temps al màxim, l’Alt Urgell amaga petites joies que permeten omplir fàcilment un divendres o dissabte a la tarda de camí a Andorra o d’altres indrets del Pirineu. El Tossal de Balinyó corona la Roca Narieda i n’és un perfecte exemple juntament amb les Moles del Corb i Sant Honorat.

Sols cal desviar-se dos kilòmetres de la C-14 per arribar fins al petit nucli de Figols, punt on iniciarem aquest  itinerari. La imponent paret de la Roca Narieda domina l’indret i tota aquesta part de l’alta vall del Segre.

Es tracta d’una ascenció perfectament senyalitzada que comença per una mica de pista i ràpidament comença a resseguir corriols inicialment per terreny obert  i més endavant per boscos de pins. L’itinentari s’enfila amb força fins superar l’alçada de la Roca Narieda i desenvoca en un erm altiplà ja sota el cim. Una darrera rampa per prats ens mena a la punta, un mirador excepcional de la vall d’Alinyà, pantà d’Oliana i Coll de Nargó. Les darreres llums del dia omplen l’entorn de matisos.

Perfil:

tossal-de-balinyo