Sobrepuny – Castell de Roset

 

Sobrepuny – Castell de Roset

4estrelles

bergueda

 Berguedà

Punt de sortida:
La Nou de Berguedà

  • Distància: 14,70 Km.
  • Desnivell positiu: 1.440 m.
  • Circular: Sí
portadaw

Descripció:

La pujada al Sobrepuny (1.656m) per aquesta vessant s’ha convertit ja en una ascensció clàssica. Hi ajuda que actualment varies curses de muntanya recorren el seus costeruts corriols. Es tracta de uns 800m+ en poc més de 3 km, un recorregut llaminer pels amants de les curses verticals.

Malauradament la destrucció dels boscos del Catllaràs avança inexorablement i les recents cicatrius prop del cim ens fan bullir la sang. Per evitar tant trist espectacle proposem fer la tornada pel vessant est tot anant a cercar dos indrets ben emblematics d’aquesta serra.

El Cami de l’Aigua és un d’ells, voldriem que no s’acabés mái, tremendament estètic, corriol perfecte i amb algunes agradables sorpreses pel mitg (La Mina i la Font de l’Arç). Al final d’aquest camí, ens espera el magnific enclavament del Castell de Roset, un molt bon mirador sobre la vall de Vilada.

A partir d’aquest punt tornem a guanyar fort desnivell per corriols desdibuixats fins conectar amb el PR-C199 que ens porta en un constant puja i baixa fins la Collada de Pasquals. Des d’aquest indret iniciarem el ràpid descens, a voltes força tècnic, fins a La Nou de Berguedà,.

Sobrepuny - Castell de Roset Sobrepuny - Castell de Roset Sobrepuny - Castell de Roset Sobrepuny - Castell de Roset Sobrepuny - Castell de Roset Sobrepuny - Castell de Roset Sobrepuny - Castell de Roset Sobrepuny - Castell de Roset Sobrepuny - Castell de Roset Sobrepuny - Castell de Roset Sobrepuny - Castell de Roset

Perfil:

sobrepuny