Torreneules

 

Torreneules

4estrelles

ripolles Ripollès

Punt de sortida:
Central del Daió

  • Distància: 17,50 Km.
  • Desnivell positiu: 1.650 m.
  • Circular: Sí
portada

Descripció:

Des de Ribes de Freser, mirant al nord, hi ha un cim potent que sempre ens observa, es tracta de l’afilat Torreneules (2.712m). És com un avís del que ens espera si visitem la clàssica zona de Núria. La pujada directe des de la Central del Daió és sens dubte el desnivell més sobtat de tota aquesta zona, gairebé 1600m+ en poc més de 6km.

Sortim des del costat del Freser tot resseguint la clàssica pujada a Coma de Vaca. Aviat deixem l’espectacular salt del Grill enrera i poc després abondem el camí principal per encarar la canal de la Vaca. La pendent és forta i les vistes aviat s’obren sobre les verticals formacions de Roques de Totlomon. Guanyem alçada rapidament fins deixar el camí principal per començar a marrar a la dreta directes cap al cim. No hi ha traça, anem per terreny obert amb moltíssima inclinació.

Després de creuar el Camí dels Enginyers, seguim amunt fins situar-nos just sota el cim. La darrera part te un senzill tram rocós que li dona caràcter. Talaia privilegiada de la alta vall del Freser.

Tornem al coll i baixem directes al fons de la vall de Coma de Vaca per terreny còmode. Creuem el riu en un racó molt bonic i seguim per prats verds fins al refugi de Coma de Vaca (guardat).

Les vistes sobre la vall del Freser, encapçalada pel voluminós Bastiments, són un classic d’aquesta zona, mai deceben. Remontem una mica per encarar la llarguíssima baixada pel costat del Freser. Pareu atenció als espectaculars salts d’aigua que es poden observar en l’engorgat als vostres peus. Un terreny molt pedregós no ens abandonarà fins ben bé al punt de inici.

Torreneules Torreneules Torreneules Torreneules

Perfil:

torreneules