Turbians

 

berguedaBerguedà

Punt de sortida:
St. Llorenç, Guardiola de Berguedà

  • Distància: 21,77 Km
  • Desnivell positiu acumulat: 1253 m
  • Circular: Sí
turbians9

Descripció:

Sens dubte aquest és un dels circuits per córrer més interessants que es poden fer al Berguedà, i crec que podem dir que ens coneixem aquesta terra força bé. Es tracta d’un itinerari del tot recomanable, molt escènic, lògic, i a on hi trobarem gairebé un cent per cent de corriol molt poc tècnic que permet estirar les cames de valent.

Ens atreviríem a  dir que és la volta perfecte en aquesta distància. Està presidida  per l’omnipresent  Pedraforca i es troba farcida de fantàstics miradors i indrets molt interessants. En són exemples la abandonada masia de Rocadecans, situada en un estratègic collet, el romànic del segle X a Sant Miquel de Turbians, així com també l’amagat balcó de la Roca Tiraval.

La Via del Nicolau, a la part final del recorregut, afegeix també un punt històric al tractar-se del traçat de l’antic ferrocarril que transportava fusta entre Guardiola i Gisclareny.

Turbians - Trescant Turbians - Trescant Turbians - Trescant Turbians - Trescant Turbians - Trescant Turbians - Trescant Turbians - Trescant Turbians - Trescant Turbians - Trescant Turbians - Trescant

Perfil:

guardiola