Vallibierna

 

Vallibierna

4estrelles

arago

Pirineu Aragonès

Punt de sortida:
Pantà de Llauset

  • Distància: 12,5 Km.
  • Desnivell positiu: 950 m.
  • Circular: Anar i tornar per el mateix recorregut
portada

Descripció:

Si voleu tastar un tres mil interessant, amb un acccés cómode i un desnivell moderat, sens dubte aquesta es una molt bona opció. El Vallibierna (3.066 m) és un cim força separat de la cadena principal fet que ofereix perspectives inèdites sobre el Massís de l’Aneto, Posets i altres gegants del Pirineu.

El punt d’inici és a 2.200m en un marc de gran bellesa malgrat el complexe de la presa de Llauset. Un camí evident voreja tot el llac i ens porta ràpidament prop del nou refugi de Cap de Llauset (apertura tardor 2016). A partir d’aquest punt remontem fort en direcció nord fins als estanys Gelats.

La perspectiva del cim des d’aquí ens enganya i sembla molt lluny, pero un cop guanyem una mica d’alçada la distància sembla que es moderi. Després d’un gran caos de blocs enfilem unes dures pendents de terra rojenca que ens deixen a l’alçada de la cresta. Aquest darrer tram no presenta cap pas realment complicat malgrat que és una mica aeri en algun punt. El cim es un vèrtex de primera categoria amb vistes espectaculars sobe el Russell, Margalida, Tempetsats i el mateix Aneto.

Si volem tornar per la Tuca de Culebres (3.061m) haurem de fer el espectacular i aeri Pas del Cavall.

Vallibierna Vallibierna Vallibierna Vallibierna Vallibierna Vallibierna Vallibierna Vallibierna

Perfil:

ballibierna