Volta al Posets

 

Volta al Posets

4estrelles

arago Pirineu Aragonès

Punt de sortida:
St Juan de Plan

  • Distància: 35,45 Km.
  • Desnivell positiu: 2800 m.
  • Circular: Sí
principal

Descripció:

Aquesta és una gran volta de pleitesia a un dels reis del Pirineu. Amb respecte, sense trepitjar-ne el cim, just fregant la falda d’aquest massís enorme i monolític.

En aquest ocasió sortim del magnífic enclavament de les granges de Biadós,  únic punt d’inici amb accés en vehicle. La volta la fem en sentit antihorari tot atacant d’entrada el coll de la Forqueta. Aproximació magnífica i, a voltes, tremendament costeruda. A principis de temporada alguna congesta ens pot fer la guitza si no anem preparats.

Baixada directe als llacs i llarguíssim flanqueig  fins a la Collada de la Pliana. Abans d’arribar-hi podem observar la enorme desolació de la Vall de los Ibones. Baixada cap al Refugi d’Estos tot resseguint una zona incòmode de blocs i petits llacs. Les escarpades Agulles de Perramó ens observen mentres ens adrecem ràpidament cap al fons de la verda vall d’Estos.

Darrera etapa amb camí cómode i pendent moderada fins a la collada de Chistau. Indret fantàstic per veure jugar les llums de darrera hora de la tarda. Des de la collada les vistes sobre el Gran Bachimala i els seus satèlits no ens deixen indiferents. Baixada que a voltes es pot córrer bé encara que amb força pendent. Llargíssim flanqueig final per un terreny agradable que ens permet estirar les cames.  Des del refugi veiem com les darreres llums diuen adeu la piràmide sumital del Posets.

Volta al Posets Volta al Posets Volta al Posets Volta al Posets Volta al Posets Volta al Posets Volta al Posets
POSETS-PERDIG.alpina25-110x200

Mapes Alpina:
Posets – Perdiguero

Perfil:

perfil