El Tosserol

 

El Tosserol

3estrelles

alt-urgell Alt Urgell

Punt de sortida:
C14Z

  • Distància: 17 Km.
  • Desnivell positiu: 1.200 m.
  • Circular: Sí
El Tosserol El Tosserol El Tosserol El Tosserol El Tosserol El Tosserol
portada

Descripció:

Aquesta és una altra de les rutes de fàcil accés que proposem en aquesta zona de l’Alt Urgell. Juntament amb els itineraris de la Roca Narieda, Moles del Corb i Sant Honorat i el Roc Galliner, constitueix una altre bona opció per omplir fàcilment un divendres o dissabte a la tarda de camí a Andorra o a altres indrets del Pirineu

El cim del Tosserol (1.566m) s’eleva potent per sobre la vall del Segre al seu pas per el Pantà d’Oliana. El camí més directe surt de les Masies de Nargó i ressegueix un itinerari molt elegant que constitueix la cursa de la Carrerada del Tosserol. Es tracta de una cronosescalada d’ambient molt familiar que s’organitza cada tardor. Molt recomanable.

L’ itinerari que aquí proposem s’enfila al Tosserol per l’accés més aventurer i  el recomanaríem als romàntics del corriol amb ganes de descoberta. El camí mostra un petja força clara tota l’estona però hi manquen senyals o fites en els punts clau. La recompensa però és alta i el paratge de la Casa del Coll ens fa sentir allunyats de qualsevol lloc i empetitits davant dels esperons i agulles que defensen el Tosserol. El descens des del cim segueix el marcat camí de la cursa i travessa el bonic nucli de les Masies (font) per tot seguit enfilar-se a l’ermita romànica de Sant Miquel de les Masies.

Per aquells que disposin de poc temps recomanem l’accés per les Masies en un itinerari que hem inclòs aquí també.

MUNTANYA-DALINYA.alpina25-110x200

Mapes Alpina:
Muntanya d’Alinyà

Perfil:

tosserol